Smittsamma sjukdomar hos hundar & lite annat matnyttigt

Det är ofrånkomligt att smittsamma sjukdomar dyker upp när många hundar vistas tillsammans, på till exempel hundklubbar, dagis och pensionat. Hundarna smittar ofta andra hundar innan de själva visar symptom. Här kan du läsa om några av de vanligast förekommande sjukdomarna och vad du, som hundägare, bör tänka på. En god grundregel är att alltid ha med egen vattenskål när ni ska träffa andra hundar och att fråga om hunden din hund ska träffa har ett fullgott vaccinationsskydd eller har varit utomlands under den senaste månaden. Har hunden varit utomlands kolla att den blivit avmaskad enligt gällande regler. På kurser, dagis och pensionat skall hunden alltid vara vaccinerad. 

Du behöver inte ta med hundens mat och vattenskål till MM Hund. Här serveras både mat och vatten i dagligen rengjorda skålar.

Läs vidare om de vanligaste sjukdomarna samt lite annat matnyttigt om din hunds hälsa under länkarna nedan. Inom kort kommer det även lite om att resa utomlands med din hund samt en liten checklista för den dagliga omvårdnaden.

  

 


Copyright © MM Hund