En dag hos oss

MM Hund

Hälsa gärna på oss men ring och avtala tid. Bara förbokade besök!

Timmerhult 420

473 93 HENÅN

Plusgiro:: 155 19 70-5

MM Hund på Facebook

Epost: mimmi@mmhund.se


EN DAG HOS OSS

För att du ska få en förståelse för hur det fungerar hos oss, hur din hund kommer att ha det under sin vistelse hos MM Hund och varför vi bland annat är noga med att tider passas, så rekommenderar vi varmt att du läser igenom denna sida.

Mimmi & Lina promenerar med några hundgäster

Ja, hur ser en dag hos oss ut...? Jag skall försöka förklara, så att du som kund också ska ha förståelse för vad vi jobbar med under dagarna och det är kanske inte alltid så självklart. Hos oss är dagarna sällan lika varandra. Den främsta anledningen till att dagarna inte ser likadana ut, är att det alltid är olika antal hundar här från dag till dag och mycket varierande om hundarna känner varandra eller inte. Likaså spelar vädret in en hel del när vi planerar aktiviteter. Men framförallt tar vi hänsyn till varje hunds individuella behov. Dagarna innehåller ofta MÅNGA tider som skall passas. Det är hundar som kommer eller som skall åka hem. Nya kunder och hundar kommer på bokade besök för att hälsa på och se hur vi har det. Lite då och då har vi privatträningar, konsultationer och hundar som kommer för att få massage. Mimmi är ofta efterfrågad som instruktör och ibland även Martin. Detta pga våra specialkunskaper. Martin jobbar femskift på en industri i Stenungsund, men han hjälper till på pensionatet när han har sina lediga dagar. Ibland jobbar han på nätterna och sover då på dagen. När han sover försöker vi andra hålla ett lite lugnare tempo.


En av våra stora rasthagar där hundarna kan busa, leta godis eller bara koppla av en stund.

Det händer ganska ofta att vi blir kontaktade av kunder vars hundar behöver träning och bra erfarenheter av att träffa och umgås med andra hundar. Det finns mängder med bakomliggande orsaker till detta och dessa hundar är många hos oss, och de kräver ett stort engagemang och mycket tid. Dessa hundar kommer till oss i mån av tid och plats.


Familjen och jag (Mimmi) behöver förstås också ibland uträtta egna privata ärenden. Vi behöver äta och vila (dagarna här är långa), handla mat, göra läxor och aktiviteter med dottern, samt ta hand om vårt hus med privat tvätt, disk och städning. Våra egna hundar behöver även de lite omsorg och aktiviteter. De jobbar mycket med oss på dagarna och är jätteviktiga för flera delar av vår verksamhet. Och ibland behöver vi också bara få vara en familj med allt vad det innebär. Precis som i de flesta familjer så är det svårt att få ihop arbetslivet med det privata livet. Men jag är övertygad om att du som kund har förståelse för detta! Eftersom vi lever så nära våra gästande hundar och kunder, är det ibland svårt att veta vad som är privat och vad som är jobb. ALLA privata aktiviteter är mycket noga planerade för att inte gästande hundar eller våra kunder skall bli drabbade, men självklart händer det oförutsedda saker även för oss. Både privat och på pensionatet.


Våra viktigaste arbetsuppgifter är de gästande hundarnas trivsel, skötsel, utfodring och rastning. Andra arbetsuppgifter som vi utför så gott som  dagligen, är att städa hundutrymmen, skaka filtar/mattor/plädar, diska mat- och vattenskålar, kontrollera rasthagar, staket och boxar. För hygienens skull och för att minska hundarnas utsatthet för spolmask, behöver vi dagligen städa (plocka hundbajs) från rasthagar, trädgård och kring gården. Flera dagar i veckan tvättas även hundutrymmen liksom filtar/mattor/plädar och hundhanddukar. Hur ofta detta blir, beror helt enkelt på hur vädret är och hur många hundar som gästar oss. Regniga dagar blir både hundar och hundutrymmen av naturliga skäl mycket smutsigare (smutsiga hundar duschas och torkas) och det går åt mängder med handdukar som skall tvättas. Dessutom byter och tvättar vi filtar efter varje hund som åker hem. Då får alla nytillkomna hundar rent och fräscht. Men det betyder att det dagligen tvättas och torkas minst 3-4 maskiner med tvätt som enbart består av hundtextilier....


Utöver de dagliga rutinerna så behöver vi under sommarhalvåret noga hålla efter gräset i trädgård, hagar och omgivning. Då håller vi nere antalet fästingar och sniglar. Sniglar kan sprida en otrevlig lungmask till hundarna och utan dem är det också betydligt enklare att hitta och städa undan hundbajs. Att klippa gräs är alltså en viktig del i vårt hygienarbete. Vintertid vill vi hålla vår väg och gårdsplan snö och halkfri för våra kunder. Vi arbetar löpande för att förbättra hundarnas miljö och utöka deras utrymmen och rasthagar.


Administration och planering kräver också vår tid. Förfrågningar & bokningar skall besvaras och planeras så att vi inte överstiger antal tillåtna hundar. Enligt lag så är det gästande hundars storlek som ligger till grund för hur många hundar som får vara här. Kundkontakterna är många och viktiga och nästan alltid ett stort glädjeämne. Tyvärr inträffar det både tråkiga och ibland tragiska händelser i våra kunders omgivning som gör att de har behov av hundpassning. Vi står nära många av våra kunder och tragiska händelser påverkar både oss och deras hundar. Många kunder vill också veta hur deras älsklingar mår när de själva är borta, och det är för oss helt naturligt att svara på sådana samtal och mail samt att göra uppdateringar på Facebook. Speciellt eftersom vi har många hundar här med speciella behov.


Som företagare kan man tyvärr inte bara ägna sig åt kärnverksamheten, alltså hundarna. Mycket, för mig, tråkigt men viktigt kontorsarbete sk hinnas med - som marknadsföring, fakturabetalningar, bokföring, budgetering och uppföljning som måste skötas för att företaget skall må bra.


Sammanfattningsvis så har vi här på MM Hund långa och fullspäckade dagar och det är därför oerhört viktigt att du som kund håller de tider som vi kommit överens om. Det är en förutsättning för att vi skall kunna göra ett bra jobb gentemot alla våra kunder, men framförallt - för våra gästande hundar!


Rutiner vi försöker hålla under dagarna:

 

Från 06.00 -  Rastning & frukost 


Valpen Kira pustar ut

efter ett lekpass

09.30 - ca 12.00 -   Lek & bustid. Under denna tid passar vi ofta på att städa i trädgården och göra andra utomhussysslor, samt fixar med tvätt och städ.


12.00 - ca 14.00 -   VILA!  Vilan kan vara olika lång beroende på antal hundar och väder. Själv passar jag på att fixa med  planering & administration.

De hundar som äter lunch får sin mat innan eller under vilan.


15.00 - 18.00 -   Rastning och/eller lek & bustid igen. Sedan middag för djur & människor.

 

18.00 - 20.00 -   Återigen låter vi lugnet lägga sig i huset. Om väder och hundar tillåter (speciellt sommartid), så får hundarna gärna slappa utomhus eller så minglar de med oss i familjen.


Från ca 21.00 - Kvällsrastning och enstaka aktiviteter. Därefter läggdags.


För att vara så flexibla och så tillmötesgående som möjligt för våra kunder, så kommer och åker det hundar under hela pensionatets öppettider. Konsultationer, kundbesök mm planerar vi in de tider och dagar när det finns möjlighet utifrån inbokade hundar.