Inskolning

INSKOLNING & BESÖK


Besök

Vi vill gärna att du kommer på besök, men ALLA besök SKALL vara bokade. Dagarna är fulla med aktiviteter, bokade kunder, hämtningar, lämningar och familjen. Ibland behöver vi alla äta och vila. Då vill vi vara ifred! Det är även så att vi har vissa hundar som INTE kan vara ute när vi får besök. Det är därför oerhört viktigt att du håller de tider vi kommit överens om!! Kom inte för tidigt eller försent om du inte fått klartecken.


Under besöket tittar vi runt på gården och där hundarna bor. Hunden skall förstås vara med och få bekanta sig med miljön hos oss. Vi på MM Hund är ofta ganska passiva mot hunden under besöket. Det beror på att hundarna sällan har tid med oss, utan alla dofter och den nya miljön brukar vara viktigare för dem. Vi vill inte heller tvinga hundarna att hälsa på oss. Vill hundarna ta kontakt, då hälsar vi förstås så mycket som hunden vill. Detta brukar normalt ske när det är dags att åka hem. Då brukar hundarna vara klara med sin nyfikenhet på omgivningen och upptäcker att det även är en annan person med utöver husse/matte.


Du har under besöket chans att ställa frågor och även vi människor får bekanta oss med varandra. Tillsammans diskuterar vi även en eventuell inskolning eller prova på-dag. Detta är något som vi verkligen rekommenderar!


Vi har lättast för besök på vardagar mellan kl 11.00 - 15.00. Har du inte möjlighet att komma under denna tid, försöker vi hitta en gemensam tid när vi båda kan. Det är dock svårare, då dessa tider oftast bokas långt i förväg.

 

Inskolning

Skall hunden bo hos oss är det oerhört skönt, (och ofta mycket viktigt) för dig som kund, att veta att din hund mår bra under tiden hos oss. Vi är också själva noga med att hundarna verkligen trivs. Om hunden inte gör det - då talar vi om detta för dig, så att vi kan diskutera vidare hur det bäst kan lösas.


Under inskolningen, eller prova på dagen, som kostar 200 kr, är hunden hos oss några timmar. Vanligen mellan kl 11.00 - 14.00. Denna dag kan vi på MM Hund se hur hunden reagerar i vår miljö, men framför allt se hur hunden reagerar och mår utan sin husse & matte. Just det sistnämnda är oerhört viktigt för din hunds välmående! Efter första inskolningsdagen berättar jag vad jag har upplevt och hur hunden har fungerat här. Tillsammans beslutar vi då om det behövs fler inskolningsdagar eller inte.Ibland räcker det med en inskolningsdag, ibland behövs fler. I undantagsfall kan din hund behöva många inskolningsdagar och då behöver man vara ute i mycket god tid.


Av erfarenhet kan vi se att det är vanligt med mer än en dags inskolning för vissa hundar, tex de som är lite äldre. Gamla hundar har helt enkelt svårt för att byta miljö och rutiner. Unga hundar och hundar som inte är vana vid att vara utan matte och husse (dvs hundar som sällan är ensamma hemma) och hundar som inte varit bortlämnade till vänner, släkt eller liknande, behöver också ofta en längre inskolningstid. 


MM Hund

Hälsa gärna på oss men ring och avtala tid. Bara förbokade besök!

Timmerhult 420

473 93 HENÅN

Plusgiro:: 155 19 70-5

MM Hund på Facebook

Epost: mimmi@mmhund.se